11 Ocak 2012 Çarşamba
BÖĞÜRTLENLİ CHEESCAKE
OLSA DA YESEKKKK
ARTIK TUTTURUYORUMM..HATTA AYDA BİR DEFA NEREDEYSE YAPIYORUM ..
HERKESE TAVSİYE EDERİM..
MALZEME
2 pkt eti burçak
2 yemek kaşığı tereyağ
2 pkt labne peyniri
1 pkt krema
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 ad yumurta
Üzeri için:
250 gr.böğürtlen
3 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
Bisküviler blenderdan geçirilir ve tereyağla iyice yoğrulur. Kelepçeli kalıp hafifçe yağlanır ve bisküviler kalıbın tabanına elle bastırılarak düzeltilir. Ve buzdolabında krema hazırlanana kadar bekletilir.
Un ve yumurtalar hariç tüm malzeme iyice karıştırılır. Un ve yumurtalar tek tek ilave edilir. Kalıba dökülerek 150-175 derece arası önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 60 dk pişirilir. Piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
Sos için bir tavaya böğürtlen şeker ve su konup hafifçe karıştırılır.ve 10 dk kadar kısık ateşte pişirilir. Oda sıcaklığına gelince kekin üstüne dökülüp buz dolabında bekletilir. Afiyetler olsun
(1 gün önceden yapılıp bekletilirse kıvamı daha güzel oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Müthiş Gözüküyor Teyzoşş Ellerine Sağlık :))
Yorum Gönder