2 Ağustos 2010 Pazartesi
BÖĞÜRTLEN REÇELİ
Hafta Sonu Tuz&Biber 'in yaz partisine katıldım. İnternetten tanıdığım birçok isimle karşılaşma şansım oldu.Özellikle Pelin,Ferah,Damak Tadı Gül (kekini yedim gerçekten nefis), lacivertgibi, ordanburdanhayattan,yemekvekahvekokusu,nurdanınmutfağı ve arzu&sibel'le tanıştım.Gerçekten hepsi çok tatlılar... Ellerine sağlık Ferah böyle güzel bir etkinlik düzenlediğin için çok teşekkürler...
Ömerli'den kendi ellerimle topladığım böğürtlenler ... Okadar çok yedik kii kalan kısmınıda reçel yaptımm.. Çok lezzetli hafif mayhoş bir reçelim oldu.. Denemek isterseninz tarifim aşağıda......Herkese İyi haftalar diliyorumm...
Sevgiyle kalın
Malzemeler
1/2 kg böğürtlen
1/2 kg şeker
1/2 limonun suyu
1/2 çay bardağı su
Tencereye bir kat şeker bir kat böğürtlen şeklinde dizelim ve 1 gece (ben 2 gece beklettim gezentiliğimden)buzdolabında bekletelim. Yarım çay bardağı suyu katıp orta ateşte 30 dk kadar pişirelim.Limon suyunu ekleyip 5-10 dk daha pişirip sıcakken kavanoza koyalım.. Soğuduktan sonra afiyetle yiyelim....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
bögürtlen reçelini çok sevmeme ragmen yapamıyorum çünkü antalyada inanılmaz pahalı.ancak yemeye alınabilir.Ama sagolsun kayınvalidem arada boludan kendi elleriyle topladıgı bögürtlenden reçel yapar ve bana gönderir.ellerine saglık canım.
Canım seninle tanıştığıma çok memnun oldum,başka etkinliklerde de beraber oluruz inşallah.. İyi ki gelmişsin.. yakışıklıyıda yakından gördüm sonunda ;)) doğum günüde kutlu olsun.. Nice mutlu senelere inşallah...
Reçel nefis,ellerine sağlık..
Sevgiler.
bizde yapıldı ve bitti bile seviyoruz böğürtlen reçelini ellerine sağlık
Canim hayirli aksamlar. Ellerine saglik nefis bir recel .Bende gecen hafta yaptim .Size afiyetler olsun öptüm.
ellerınıze sağlık.tuz biber etkınlıgınde beraberdık ama sanırım tanısma fırsatı bulamadık.artık bundan sonra dıyelım:)sevgiler
bayılırım böğürtlen reçeline ellerine sağlık fikocum...hayırlı ramazanlar...
Taze böğürtlene bayılırım. Acaba dondurulmuş böğürtlenden de reçel olur mu? Ellerine sağlık canım. Hafif mayhoş tadıyla enfes olduğunu tahmin edebiliyorum.
Yorum Gönder