23 Kasım 2010 Salı

BAYRAM TATLIM-ŞEKERPARE



BİRİNCİ TATLIM DOKUZ GÜN BİZE YETMEDİ....:(((
Geçmiş Bayramınızı tekrardan kutlarım... Bu bayram 2 tepsi şekerpare yaptım anneme ve kayınvalideme... keşke kendime de yapsaymışım bayramda misafirim boldu... ben evde yokken hırsız ziyaretime gelmişti... Allahtan karşılaşmadık...
neyse geçti gitti bu benim 2.hırsızımm bidaha olmaz inşallah...
Sevgiyle kalın...
Tarif; portakal ağacından...

Şekerpare için:◦1 paket margarin, oda sıcaklığında
◦1 su bardağı pudra şekeri
◦4 yemek kaşığı irmik
◦2 yemek kaşığı hindistan cevizi
◦2 yumurta
◦4 su bardağı un
◦1 paket vanilya
◦1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:◦3 su bardağı şeker
◦4 su bardağı su
◦yarım limonun suyu
Üzerlerine:
◦fındık içi

Hazırlanması:
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. (170 derece)

Şerbetin hazırlanması:
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
2. Ateşten alıp ılıtın.
3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp ılık olan şerbeti şekerparelerin üzerine gezdirin.



PİŞMEDEN ÖNCEKİ HALİ FINDIKLARI YAĞIZ KOYDU....

PİŞMİŞ VE ŞERBETLENMİŞ HALİ....

3 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık çok severim

rabia dedi ki...

eline sağlık

Adsız dedi ki...

merhaba.aman aman nasıl da tatlı bir oğlunuz var.Allah nazarlardan saklasın.MAAŞALLAH BAREKALLAH.bahtı çok güzel olsun.ben şekerpare yerine tatlı Yağız ın yanağından bir öpücük alayım yeter ..bakmaya doyamıyor insn.MAŞALLAH tekrar:)