Selam
Benim ve arkadaşlarımın bayılarak yediği bu mantı hem çok kolay hemde nefis oluyor.Ben bazen yağda kızartarak bazende fırında yapıyorum.Fırında yapılan daha hafif fakat yağda kızaranın tadı bir başka. Üstüne sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ohhhh şimdi olsada yesek....
MALZEMELER:
5 Adet Yufka
200 gr kadar kıyma
2 kuru soğan
1 kase yoğurt
1 yumurta
Karabiber,tuz,yağ
SOS:
Yoğurt
Sarımsak
Salça
Pul Biber
Yağ
Önce soğanları yemeklik doğrayıp kıymayla beraber kavuralım.Biraz karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alalım.Yufkaları bir tezgahın üstünde açıp bir fırça yardımıyla yumurta,yağ ve yoğurt karışımından sürelim ve dörde keselim.Üçgen şekline gelen yufkanın kenarlarına kıymalı harçtan koyup rulo yapalım ve gül gibi saralım.Börek gibi yenecekse üstüne yumurta, sosyete mantısı olacaksa sadece su sürelim.Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
Üstüne sarımsaklı yoğurt ve yağda kavurduğumuz salça ve pul biber karışımından koyup mantı servis yapabiliriz.Herkese Afiyet olsun
5 Adet Yufka
200 gr kadar kıyma
2 kuru soğan
1 kase yoğurt
1 yumurta
Karabiber,tuz,yağ
SOS:
Yoğurt
Sarımsak
Salça
Pul Biber
Yağ
Önce soğanları yemeklik doğrayıp kıymayla beraber kavuralım.Biraz karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alalım.Yufkaları bir tezgahın üstünde açıp bir fırça yardımıyla yumurta,yağ ve yoğurt karışımından sürelim ve dörde keselim.Üçgen şekline gelen yufkanın kenarlarına kıymalı harçtan koyup rulo yapalım ve gül gibi saralım.Börek gibi yenecekse üstüne yumurta, sosyete mantısı olacaksa sadece su sürelim.Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
Üstüne sarımsaklı yoğurt ve yağda kavurduğumuz salça ve pul biber karışımından koyup mantı servis yapabiliriz.Herkese Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder