16 Ocak 2009 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Merhabalar
Herkesin bildiği bir tarifi vermek istiyorum benim yemek davetlerimin olmazsa olmazlarındandır.Ve eşim çok sever.
Malzemeler:
2 su bardağı kuru barbunya (keşke tazesini buzluğa atabilseydim)
2 kuru soğan
1 havuç
1 kırmızı biber
1 domates rendelenmiş (yazın buzluğa attığım rende domates)
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
zeytinyağ
Yapılışı:
Barbunyaları yıkayıp düdüklü tencerede 45 dk kadar pişirelim.Buarada soğanı,havucu,kırmızı biber yemeklik doğrayıp 3 yemek kaşığı kadar suyla kavuralım.Domatesi,salçayı,tuzunu ve şekerini katıp biraz daha pişirelim.Haşlanmış barbunyaları da katıp üstünü geçecek kadar su koyalım.Kısık ateşte yaklaşık 20 dk havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirelim.Soğuk soğuk servis yapalım.Herkese afiyet olsun. Sevgilerimle Fikriye.....

5 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Ellerine sağlık Fikriye'ciğim..Hiç sevmememe rağmen çok nefis görünüyor..Afiyetler olsun sizlere..)


Sevgiler..

FİLİZ'CE LEZZETLER dedi ki...

ellerine sağlık fikocum..bizde ailecek çok severiz..
özelliklede taze barbunyayı..yazın buzluga koymuştum..iyi oluyor..iyi günler arkadaşım..

nurmutfakta dedi ki...

kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. saadetler hepimizin olsun. ne kurulan bağlar bozulsun, nede dostlar unutulsun. cumanız mübarek olsun.

Sevil Altunel dedi ki...

barbunya harika görünüyor..sofrandaki lezzetlerede bayıldım..hem görünüm hem sunum harika ellerine sağlık arkadaşım..arkadaş listemdesin görüşmek dileğiyle sevgiler..

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

barbunya bizim evin vazgeçilmezi... on günde bir pişiriyorum evde... buna rağmen hergün pişirsem yiyecekler... ellerine sağlık...