4 Mayıs 2009 Pazartesi

ÇİLEKLİ TAVUK GÖĞSÜ


MERHABALAR.....
1 Litre Süt
3 kahve fincanı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı margarin
çilekkkk
Sütü, unu ve şekeri bir tenceye koyup kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelince vanilyasını katıp 5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.Mikserle 7-8 dk karıştırıyoruz.Hafif ılınınca margarini katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Hafif ıslattığımız borcama döküp buzdolabında soğutuyoruz. Çilekleri yıkayıp, kurutup, minik minik doğrayıp üstüne serpiştiryoruz.Afiyetle yiyoruz.
Not: Çilekli olduğu için aynı gün bitirelim ertesi güne çilekler soluyor....Yada yiyeceğimiz kadarın üstüne çilek dökelim...


4 yorum:

NarincE dedi ki...

Her uğradığımda güler yüzüyle karşılayan şu küçük oğlan, Yağız Efendi seve seve yemiştir. Yarasın ona, yesin de büyüsün anasının küçüğü.

Eylem dedi ki...

sütlü tatlı olsunda her türlüsünü yerim diyenlerdenim bende.

birsence dedi ki...

harika duruyor çilek zaten pastalara tatlılara yakışan en güzel meyve bence....ellerine sağlık fikriyeciğim...

Damak Tadı dedi ki...

Super olmuş Fikriye'ciğim..Harikasın yine..