25 Mayıs 2009 Pazartesi

SARIMSAKLI BULGUR PİLAVI



MALZEMELER:
2 su bardağı bulgur
3,5 su bardağı sıcak su
3 diş sarımsak
2 rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,kimyon

Yağı pilav tenceresine koyup sarımsakları ve domatesi pişirelim... Bulgurunu ve tuzunu katıp biraz kavuralım.. Suyunu ilave edip 10 dk kısık ateşte pişirelim... Ocaktan almadan önce karabiberini ve kimyonunu da ekleyip karıştıralım.Tencerenin kapağını kapatıp demlemeye bırakalım... Afiyet olsun....

6 yorum:

tatesal dedi ki...

nasıl güzel olmuştur kimbilir...Çok severim bulgur pilavını ve çeşitlerini...Biz yeşil faulyeyi ufak ufak doğrar pişiririz bulgurla ve sarmısak ekleriz oda çok nefis olur....

pembe tatlar dedi ki...

Bulgurun her türünü çok severim ellerine sağlık canım:)

FİLİZ'CE LEZZETLER dedi ki...

ellerine sağlık cnm, çok severim bulgur pilavını..mis olmuş mis..

Kendimce dedi ki...

sarımsağa bayılırım bulgur pilavının yeri de ayrıdır ellerine sağlık canım

Sema dedi ki...

mmm eminim çok leziz olmuştur ellerine sağlık canım sevgilerimle..

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

eline sağlık canım...bulgur pilavı favorimdir.bir de şimdi tazecik diş sarmısaklar var.onunla da yapınca ..ooohhh..sevgiler