25 Mayıs 2009 Pazartesi
SARIMSAKLI BULGUR PİLAVI
MALZEMELER:
2 su bardağı bulgur
3,5 su bardağı sıcak su
3 diş sarımsak
2 rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,kimyon
Yağı pilav tenceresine koyup sarımsakları ve domatesi pişirelim... Bulgurunu ve tuzunu katıp biraz kavuralım.. Suyunu ilave edip 10 dk kısık ateşte pişirelim... Ocaktan almadan önce karabiberini ve kimyonunu da ekleyip karıştıralım.Tencerenin kapağını kapatıp demlemeye bırakalım... Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
nasıl güzel olmuştur kimbilir...Çok severim bulgur pilavını ve çeşitlerini...Biz yeşil faulyeyi ufak ufak doğrar pişiririz bulgurla ve sarmısak ekleriz oda çok nefis olur....
Bulgurun her türünü çok severim ellerine sağlık canım:)
ellerine sağlık cnm, çok severim bulgur pilavını..mis olmuş mis..
sarımsağa bayılırım bulgur pilavının yeri de ayrıdır ellerine sağlık canım
mmm eminim çok leziz olmuştur ellerine sağlık canım sevgilerimle..
eline sağlık canım...bulgur pilavı favorimdir.bir de şimdi tazecik diş sarmısaklar var.onunla da yapınca ..ooohhh..sevgiler
Yorum Gönder