Arife Günü Kayınvalidem ve Görümcemleri davet etmiştim.... Ogün yaptığım hazırlıklar ve menüm......
-İftariyelikler
-Çorba (analı kızlı (hazır)merakımdam umduğum gibi değildi.)
-Barbunya Pilaki
-Patlıcan Salatası
-Közlenmiş Biber
-Mısırlı-Kıvırcık Salata
-Domatesli Biber Turşusu
-Şehriyeli Pilav
-Fırında Soslu Çıtır Tavuk
-Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi:
250 gr tel kadayıf
Fındık-Fıstık-Ceviz
Sakızlı Muhallebi (Dr.Oetker)
3 çorba kaşığı tereyağı
Kadayıf didiklenerek küçük parçalara ayrılır. 2 çorba tereyağında açık kahverengini alana dek fındık-fıstık-ceviz katılarak kavrulur. Diğer yandan muhallebi pişirilir. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı katılır. Mikserle 5 dakika karıştırılır.. Kadayıfın yarısı bir kaba bastırarak konur ve iyice soğutulur. Üzerine sıcak muhallebi yayılır. Kalan kadayıf (soğuk) da muhallebinin üzerine yerleştirilir. Buzdolabında 2 saat soğutulduktan sonra servis edilir.
1 kilo tombik acı biber
1 kilo domates (salçalık)
1 su bardağı sirke
10 diş sarımsak (rendelenmiş)
Tuz
Domatesleri rendeleyin. Sarımsaklarla beraber iyice pişirin.Biberlerin sapını kesin.
Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve kavanozlara doldurun.Ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yerde muhafaza edin.
15 gün kadar sonra turşumuz hazır.Afiyet olsun.
1 kilo domates (salçalık)
1 su bardağı sirke
10 diş sarımsak (rendelenmiş)
Tuz
Domatesleri rendeleyin. Sarımsaklarla beraber iyice pişirin.Biberlerin sapını kesin.
Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve kavanozlara doldurun.Ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yerde muhafaza edin.
15 gün kadar sonra turşumuz hazır.Afiyet olsun.
2 bostan patlıcanı
1 limon
1 kuru saoğan
1 diş sarımsak
Patlıcanların kabuklarını soyup yanmaz fırın poşetine koyup mikrodalga fırında 10 dk en yüksek ısıda pişiryoruz.(700 wat) Diğer tarafta soğanı ,sarımsağı nce ince doğrayıp limonla karıştırıyoruz. Patlıcanlar çıkınca çatalla ezip bu karışıma katıyoruz tuzunu da koyduk mu salatamız hazır....
7 yorum:
eline sağlıkcanım güzel bir sofra olmuş geçmiş bayramında kutlu olsun canım sevgiler..
yani varya geçen gördüm blogu kendi blogumda favorilere ekledim hemen fikriye. emine beder gibisin maşallah..
bide şu bekar evimde anam ziyarete geldiğinde böyle güzel yemekler oluyo. onun dışında artık senin blogta resimlere bakıp bakıp off çekiyom sadece. artık düşün halimi. neyse tariflerinden birini fırsat bulunca denicem resmini çekip sana yollicam. ustasına özenen çekirge niyetine bakarsın senin yaptıklarına benzer de midemiz de bayram eder.:)))
Menüde sofrada çok güzel...Analı kızlı çorbasının hazırı berbat...Zaten hazır çorba sevmem ve yapmam ama ben bu kadar berbatını hiç görmemiştim...Midemiz alt üst oldu,neyseki yabancı misafir yoktu biz bizeydik...
Kayınvalden beğendimi merak ettim?
GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER CVP: KAYINVALİDEM HERHANGİ BİR YORUM YAPMADI ÇORBA HAKKINDA SANIRIM BEĞENMEDİİ.. BENDE H.ÇORBA HİÇ YAPMAM AMA DEDİMYA MERAKTANNNN BİDE SANKİ ÇOK GÜZEL MİŞ GİBİ YOKKK BULAMIYORSUN HİÇBİRYERDE BULDUĞUM GÜNDE MALESEF MİSF.RAST GELDİ DENEMESEM ÇATLARDIMMM AMA....
Canım benim bence protesto edip hazır çorba almamalıyız...Gıda mühendisi arkadaşlar duymasınlar da...hangisini yaparsan yap değişik bir tat oluyor sanki,bir tek işkembe çorbasında olmuyor oda işkembeyi zaten sevmem ...Nasıl temizlendi ne oldu bitti diye...
Canım öncelikle geçmiş bayramın kutlu olsun... sofra enfes olmuş,vallahi turşu tabağına bayıldım :))
tatlıda enfes,ellerine sağlık...
sevgiler.
cnm sofran çok nefiss...geçmiş bayramın mübarek olsun,biraz geç oldu ama..öpüyorumm..byby..
Yorum Gönder