14 Ekim 2010 Perşembe

FINDIKLI KEK



Merhabalar gene kek gene kek diyeceksiniz ama yağızla beraber ne zaman eve girsek "anne kek yapalım mı?, yumurta varmı ? gibi sorular geliyor.... eee benimde bir itirazım yok ama birazcık da pişmiş kek yese süper olcak... ama kaşığı vede tabağı yalamayı tercih ediyor... ee bende öyleydimmm napalım mutlu olsunda...
A bide artık yağız tarif ediyor bana; anne sen karıştır malzemeleri ben zamanı gelince koyarım sen bilmiyorsun diyor... en çok da eleme işine bayılıyor... en çok korktuğuda yumurtanın kırılması artık niyeyse???
Ha birde tuz&biber dergisinin toplantısında çekilişle kazandığımız Softbowl kalıpları ve spatula takımı onunmuş o yapmalıymış o yüzdennn...:))))

MALZEMELER:
3 Yumurta
1 kase toz şeker
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı teremyağ+2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao (25 gr)
1,5 su bardağı kırılmış fındık



Yumurtalar beyazlaşana kadar çırpılır. Şeker ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Yoğurt ve yağ ilave edilip tekrara çırpılır. Toz malzemeler elenip eklenir. vede karıştılır. en son fındık eklenip karıştırılır. Kek kalıbı tereyağ ile yağlanır.Kek hamuru kalıba konup üstüne fındık serpilir; 170 derece fırında yaklaşık 50 dk kadar pişirilir. Fırından çıkarınca oda sıcaklığına gelinceye kadar dışarıda bekletilir. Afiyetler olsun...

5 yorum:

mine dedi ki...

çok tatlı tarif etme kısmına dabayıldım
ellerinize sağlık

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Kek dilimlenmediği için hepsini almaya utanıyorum. Keşke dilimleseydiniz.

Saygılar.

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

çocuklarla beraber yapılan herşeyin tadı bir başka güzel oluyor.ogluşunun ellerine saglık.

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm nefis
ellerine sağlık
bu arada koşu sayılırız benimde işyerim bostancıda :))))