26 Ocak 2011 Çarşamba

FINDIKLI KEŞKÜL


Malzemeler

4 su bardağı süt
1,5 çay bardağından biraz az şeker
1 çay bardağı pirinç unu
1,5 su bardağı kırılmış fındık
1 paket vanilya

Hazırlanışı

Vanilya hariç kalan malzemelerin tamamını tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ilave edin ve servis kaselerinize alarak bir süre soğumasını bekleyin.Ardından buzdolabında iyice soğutup servis yapabilirsiniz.Afiyetler olsun.. Sevgilerimle...

5 yorum:

nazlı dedi ki...

Sütlü ve hafif tatlıları seviyorum. Fındıklı hiç denememiştim. Genelde üstüne serperim.Bu sefer içine atıcam bakalım nasıl olur..teskkurler

mine dedi ki...

ooohhh mis gibi önce üsttekilerden başlamalı : )

Öcal-mutfak-Esra dedi ki...

süperrr.. sütlü tatlıların hepsini severimm .ellerinize sağlık

birdutmasali dedi ki...

afiyetler olsun,
yağızda sevdimi annesi ? :)sevgiler.......

FİKRİYE ERKOÇ dedi ki...

TEŞEKKÜRLER GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN YAĞIZ HİÇ BİRŞEYİ SEVMEZ Kİİ SADECE TADAR BIRAKIR O KADARR :((