28 Mart 2012 Çarşamba

ANANASLI KARAMELLİ KEK



Malzemeler:

•1 adet taze ananas
•2 yemek kaşığı tereyağı
•1 su bardağı toz şeker
•2 yumurta
•1 su bardağı yoğurt
•2 su bardağı un
•1 tatlı kaşığı tarçın
•1 paket kabartma tozu-1 paket vanilya
•1/2 çay kaşığı tuz
Karamel için:
•1,5 su bardağı toz şeker
•2 yemek kaşığı tereyağı
Karamelin Yapılışı:
Toz şekeri tencereye koyun, kısık ateşte eriyip karamel rengine dönüşmesini bekleyin. İstediğiniz rengi alınca tereyağını ekleyin ve karıştırın. Hazır olan karameli, içini iyice yağladınız ve alumınyum folyo ile sardığınız kelepçeli kalıba dökün ve sallayarak yüzeye iyice yayın. Üzerine ananas dilimlerini istediğiniz şekilde yerleştirin ve tarçın serpiştirin.

Kek Hazırlanışı:
Bir kapta 2 yumurtayı ve tuzu iyice çırpın. Şekeri ilave edip 3-4 dk.daha çırpın.Yoğurt ve tereyağı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma işlemini bitirelim.Anansların üstüne kekimizi döküp 160-170 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dk.kadar pişirelim. Henüz ılıkken servis tabağına alalım. Afiyet olsun...

Tarif Dokuzuncu Bulut sitesinden alınıp birkaç değişiklik yapılmıştır.Teşekkürler

3 yorum:

Syhn dedi ki...

bunu çok yapmak istedim şimdi ama benim fırınımda kek hiç güzel olmuyor :(

TATESAL dedi ki...

süper bir lezzet canım afiyet olsun sizlere...

Endüstriyel Mutfak dedi ki...

Çok güzel bir şey ortaya çıkmış, ellerinize sağlık, başarınızın devamanı dilerim...