16 Ocak 2009 Cuma

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI

Bu salatayı yazın hazırlayıp buzdolabı poşetiyle kaldırıyorum.Misafir gelince tek yaptığım çözdürmek oluyor.Ama Lezzetinden hiç bir şey kaybetmiyor.(yazın kırmızı biber ucuz vede tazeyken iyi oluyor.



Malzemeler:

10 adet iri kırmızı biber

4 diş sarımsak

tuz

Zeytinyağ



Yapılışı:

Kırmızı biberler iyice yıkanıp,kurulanıp aleminyum folyo serilmiş fırın tepsisine dizilir. 20 dk kadar pişirilir. Fırından çıkan kırmızı biberler soğuk su konmuş bir kaba konur.Ve kolayca kabuğu çıkarılır.Kabukları çıkarılmış kırmızı biberleri başka bir kaba alıp üstüne ince doğranmış sarımsak,tuz ve zeytinyağı eklenip harmanlanır.(çok fazla karıştırmayalım biberler parçalanmasın) Soğuyunca buzdolabı poşetlerine konup buzluğa atılır. Yenmek istendiği zaman mikrodalgada yada dışarda çözdürülür.Afiyetle yenir.

Sevgilerimle fikriye....

3 yorum:

FİLİZ'CE dedi ki...

cnm seninle karşılıklı yazışıyoruz ne güzel..yorumların için çok teşekkürler..biribirimizden bişeyler öğrenicez.çok güzel bir hafta sonu geçirmeni diliyorum.bende senin oğluşunu koklaya koklaya öpüyorum..çünkü çocuklar mis gibi kokuyorlar,içimi huzur kaplıyor..neyse cnm iyi günler..

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

bende kırmızı biber turşusu yaptım.... senin yaptığında aynı benim gibi... ben kavanoza koyuyorum, sen buzluğa.... benim buzluk 5 çekmece ama herşeyden koyayım derken doluyor..
kırmızı biberi dolmalık koyuyorum buzluğa...
canım ellerine sağlık... iyi hafta sonları..

SİBEL - engüzeltatlar dedi ki...

Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor..ben kırmızı biberin hertürlüsünü seviyorum.. bende poşetleyip buzluğa koyuyorum... bide bu salatanın sarımsaklı yoğurtlusunu dene gerçekten nefis oluyor...Hayırlı haftalar..