Tabanı için; 2 su bardağı un,1/2 su bardağı yoğurt, tuz, kabartma tozu, 1 yumurta, 3 yemek kaşığı sıvıyağını karıtırıp hamur elde edelim borcama yayalım. Üstüne sos olarak ketçap,mayanonez,karabiberi karıştırıp yayalım.Onun üstüne mutlaka halka soğan koyalım. En üstede istediğiniz malzemelerden koyup fırında 170 derecede pişirelim.
3-4 patlıcan ocakta közlenir.Kabukları soyulup .Küçük küçük doğranır.Bir borcama yerleştirilir.Üstüne sarımsaklı yoğurt hazırlanır.En üste de yağda yakılmış pul biber enfes bir lezzet....
TOYGA ÇORBASI (SICAK AYRAN ÇORBASI)
Daha önce ayran çorbasının tarifini burda vermiştim.Aynı malzemelerle fakat bu kez yoğurdu katıp pişiriyoruz ve sıcak sıcak servis yapıyoruz. Ben hem sıcağını hem soğuğuna severim. İftar olduğu için sıcağını yaptım.
Daha önce ayran çorbasının tarifini burda vermiştim.Aynı malzemelerle fakat bu kez yoğurdu katıp pişiriyoruz ve sıcak sıcak servis yapıyoruz. Ben hem sıcağını hem soğuğuna severim. İftar olduğu için sıcağını yaptım.
4 yorum:
oruçken seni ziyaret etmek iyi bir fikir değilmiş:)).çok güzel görünüyorlar gerçekten.
Hepsi birbirinden nefis görünüyor Fikriye'ciğim,ellerine sağlık canım..
Hayırlı iftarlar..Sevgiler..
Nefis lezzetler sunmussun canim ellerine saglik sizlere afiyet olsun.
Cok seker evladin Masallah,Allah bagislasin canim.
kucak dolsu sevgiler
Hepsi birbirinden güzel,ama nedense salata kasesi çok sevdim..canım ekşi istiyor sanki:)
ellerine sağlık...
bereketli sofralarınız olsun inşallah..
Yorum Gönder