4 Mart 2010 Perşembe

ANALI KIZLI

Merhabalar herkese
Uzun zamandır bende iş yok eve gidiyoruz yatıyoruz vede uyuyoruz...Sağolsun annem akşama kadar Yağız sıpasıyla uğraşıyor, üstüne yemekler yapıyor ve bende akşam yağızı alma bahanesiyle gidip yemeğimi de bir güzel yiyip evime öyle geçiyorum. ...(bu arada ben her akşam gezerim ablam abim annem yada arkadaşlarım o yüzden eve giremiyorum zaten) Oh lüküs hayat resmen benimkisi... Kocam da zaten evde yemek yemiyor işte yiyip geliyor. Dolayısıyla bizim evde yemek haftasonu ancak pişiyor.Oda işte karın doyurmak için herzaman ki şeyler ... yada pratik köfteydi tavuktu balıktı yanına da bir pilav bir makarna oldu da bitti işte..

Bazen diyorum ki keşke ev hanımı olsam şöyle çeşit çeşit yemekler , çay davetleri, kekler,pastalar çörekler yapsam. Yesem yesem şişsem hiç rejim falan yapmasam oh ne güzel olurdu..Sabahın köründe kalmak bir gün beni öldürcek ama bakalım ne zaman....

Neyse bugün çok uzattım lafı gene......... bu görmüş olduğunuz tarif tabiki bana ait değil .Canım arkadaşım Bedriyem yaptı bizde yedik afiyetlennn.. Ben çok seviyorum bu yemeği olurda birgün yaparsam diye bulunsun istedim sitemde....
Herkese afiyetler olsun.....




Analar ve Kızları için

3 bardak ince bulgur
1 çay kasığı biber salçası
1 bardak un
tuz

250 gr kuşbaşı et
250 gr haşlanmış nohut
1 yemek kasığı reyhan
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kimyon
tuz


Kuşbaşı eti düdüklü tencerede kendi suyuyla iyice pişirelim.Topları için bulguru bir kaba koyup üzerini geceçek kadar sıcak su koyalım ve çekmesini bekleyelim..Çekince içine tuzunu salcasını ve 1 bardak ununu koyup yoğuralım. Elimizi suya batırarak iyice yoğuralım.Fındık büyüklüğünde yuvarlak toplar yapalım. ve un serpilmiş bir tepside bekletelim.
Tencereye yağ ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım .Salçasını ekleyip 5 bardak su koyalım. Kaynamaya başlayınca haşlanmış eti ,nohutu ve köfteleri ekleyip pişirelim. Bir cezvede az yağla reyhan ve baharatları yakıp ve yemeğe katalım.5 dk kadar da böyle pişirip altını kapatalım.

6 yorum:

bezelye dedi ki...

merhaba,

bugüne kadar uzaktan takip ettiğim blog dünyasına bende adım attım, sürekli takip ettiğim siz sevgili yazarın beni ziyaret etmesinden mutluluk duyarım.

http://cileklilimon.blogspot.com/

pelince dedi ki...

Canım ne güzel ya,bende çalışırken aynen senin gibiydim.. ama artık çocuklarla mecburen mutfaktayım.. boşver seninki daha güzel.. evde her şey aynı.. yap yap her yer sanki hiç iş yapılmamış gibi :))
arkadaşının ellerine sağlık....

Unknown dedi ki...

Canim afiyet olsun ellerine de gaglik .Hayirli aksamlar.

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Ellerıne sağlık emek isteyen bir tarif..
Afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

bende annemi istiyorum.yemekler yapsın sohpet edelim isitoyrum.valla çok şanslısın.

FİLİZ'CE dedi ki...

oh valla ne güzel,çalışmak en güzeli hayatım ben evde çok sıkılıyorum,kıymetini bil işinin bu işsizlikte:))analı kızlı da pek bir nefis duruyor arkadaşının ellerine sağlık.öpüyorum kocaman..byby