Poğaça yaparken hep kulladığım bir tarif kıyıl kıyıl ama yumuşak bir poğaça oluyor. Ben bu sefer sadesini yaptım genelde peynirli yapıyorum. İki tepsi çıktı 2.ciye kekik serpmiştim onun da lezzeti va aroması çok güzel oldu. Tavsiye ederim...
Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı mahlep
alabildiği kadar un
üstü için; 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı:
Bir kapta sütü ılıtıp mayayı katalım.Elimizle iyice karıştıralım.Daha sonra margarini,şekeri,tuzunu ve mahlebi katıp iyice katıştıralım.Yavaş yavaş ununu katıp yoğurmaya devam edelim kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olması gerekiyor. Kıvamını alınca bir bez örtüp mayalandıralım. Hamur 2 katı büyüklüğüne gelince yuvarlayıp yağladığımız tepsiye dizelim üstüne yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar pişirelim. Afiyetle sıcak sıcak yiyelim.Sevgilerimle...
6 yorum:
Ellerine sağlık,kahvaltı için yapılmalı en kısa zamanda:)
Sevgiler.
Hımm kekiklide yarı bir güzel olmuştur:))
Ellerine sağlık canım
ellerine sağlık canım.poğaçalar nefis görünüyor.sevgilerimle...
ben bu poğaçaların ortası keser içine domates salatayı yerleştirir afiyetle yerim:))
yanlız dikkatimi çekti hamurun içerisine yumurta koymamışsınız ben yaparken 4 tane koyuyorum koymasamda olurmuş hani...
bizim ufaklık peynir yemediği için bende sıkça sadesini yaparım ellerine sağlık
haddim olmayarak sizi mimledim:)))sevgilerimle...
Yorum Gönder